ORMAN YANGINLARI İLE MÜCADELE , ORMANCILARIN,CANLARINI ORTAYA KOYARAK YÜRÜTTÜĞÜ BİR SAVAŞTIR






30 Haziran 2007 tarihinde İzmir'e bağlı Buca ilçesinin Kaynaklar Beldesinde fırtınalı bir havada çıkan bir orman yangını, Nif Dağına doğru ilerleme göstermekteyken,Orman Bölge Müdürlüğünün İzmir ve çevresindeki bütün hava ve yer gücüyle yangına müdahele edildi.. Çok çetin bir mücadele ile orman yangını Nif Dağına yayılmadan küçük bir sahaya sıkıştırılarak kontrol altına alındı ...



Ancak , şiddetli rüzgar altında yürütülen söndürme çalışmaları sırasında , Gaziemir Orman İşletme Şefi Remzi BİRCAN , dozer ile emniyet şeridi açılması sırasında yüksekten düşerek,yaralandı..
Remzi BİRCAN , Dokuz Eylül Üniversitesi Ortopedi Servisinde
(2 nci ameliyat sonrası)


Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde iki ameliyat ile , sol bacağındaki parçalı kırıklar ve darbenin yol açtığı doku kaybı nedeniyle oluşan kangrenleşme tehlikesi bertaraf edildi.
Sol bacaktaki kırıklar ilizarov yöntemi ile fikse edilmiştir
(ameliyat sonrası 3ncü ayda , iyileşme yolunda..)

Bu arada , ortopedik deformasyonlar ve bazı komplikasyonlar meydana gelmesi nedeniyle Kasım ayı sonunda üçüncü defa ameliyat edilen ve ,iyileşme sürecinin uzunluğu nedeniyle , yaklaşık 6-7 ay kadar bir sürede yeterli seviyede düzelme beklenen Remzi BİRCAN 'ın sağlık durumu iyiye gidiyor..

Aynı yangında, bir adet orman yangın söndürme arazözümüz personeliyle birlikte , rüzgarın yön değiştirmesi ile , yangının içerisinde kalmış , helikopterlerin yukarıdan su atması ile ,arazözün bir kısmı yanmış vaziyette yangın sahasının dışına çıkabilmiş , ancak iki orman yangın söndürme işçimiz de kısmen yanmıştır..Yangınla çevrilmiş haldeyken bile hala yangını söndürme ve arazözünü kurtarma için canlarını tehlikeye atan işçilerimize tüm doğasever insanlar adına şükranlarımızı sunuyoruz..

Onlar , yangın sahasının içinde canlarını ortaya koymakta iken , yangın sahasının dışından çekim yapan kameralar yangın sahasındaki faaliyetleri göremediğinden , orman yangınlarının , yol kenarlarında bekleyen belediye arazözlerince söndürüldüğünü sananların sayısı da az değildir.


Orman yangınlarının söndürülmesi esnasında yanarak can veren doğa şehidi ormancılarımızı da saygıyla anıyoruz...



GAZİEMİR ORMAN



Konuyla ilgili diğer yazılar :


0 yorum:

 
Clicky Web Analytics