Hilton'da beslenip ormanda seslendiler

Merkez Av Komisyonu toplanıp, hayvancıkların ölüm fermanını yazdı. Yerli hayvanların avını 3 günle sınırlarken, 20 senelik kuralı bozup, göçmen kuşların avcılığını 5 güne çıkardı!

Ülkemizde bulunan 34 tür kuşun 30 türünün göçmen olduğunu akıllarına getirmek istemediler. Uluslararası sözleşmelere de ne hikmetse itibar etmediler!

Bazı üst düzey ormancıların desteklediği Komisyon üyesi avcılar, hep 1 oy fazlası ile aldırdıkları kararlarla, toplantıdan mutlu ayrıldı. Böylece ormancılar çevreci olduktan sonra ilk gollerini yemiş oldular.

ALINAN KARARLARDA SAKATLIK VAR!

Alınan kararlara avcılar sevinmesin, işin içinde bazı sakatlıklar var. Yasal yetkisi olmayan kişilerin karar organına müdahale etmesi, Müsteşar beyin toplantıyı bir yardımcısına bırakıp gitmesi, yasaya uymayan kişilerin toplantıda görev alması gibi vahim usul hataları, kararları hükümsüz kılmıştır ve toplantıyı tekrarlatabilir.

Sivil çevreci toplum örgütlerinin tepkileri de mutlaka etkili olacaktır.

Ormancılar diyeceğim (Çevreci sıfatlarını artık kullanmayacağım) yolaçılan bu vahşete şimdi kılıf arıyor. Hafta arası avcılık için fazla ücret talebinde bulunacaklarmış. Böyle bir kararı almak için kendilerini yetkili görüp, caydırıcı olacaklarına inanıyorlar. Ancak kontrolü nasıl yapacaklarını kendileri de bilmiyorlar.

MERALAR KAN GÖLÜNE DÖNECEK!

Şayet alınan kararları yetkili organlar durduramayacak olursa haftada 5 günlük avcılık aldatmacasıyla; bol tüfek ve fişek satılacaktır.

Dolayısıyla geçtiğimiz yıl tüketilen 50 milyon fişek, bu yıl 3’e katlanacak, meralar kan gölüne dönecektir. Böyle bir olay Avrupa ülkelerinde olsa yer yerinden oynar, hükümetleri sıkıntıya sokardı!

Tüm İskandinav ülkeleri ile Avrupa’nın büyük bölümü, kurşun saçma kullanmayı bile, insan ve hayvan sağlığı açısından zararlı bulup yasakladı.

Bakır kaplama ya da çelik saçma kullanılmaya başlandı. Bizde ise ormancılar, avcılarımıza nazar değmesin diye, dağa taşa, dereye göle kurşun döktürüyor. Hayvancıkların gözünün yaşına bakan hiç yok!... Türlerin sonu gelecekmiş, kimin umurunda!!!
Metin SERTOĞLU , Mevsimsiz

0 yorum:

 
Clicky Web Analytics