İZMİR ORMAN İŞLETMESİ 'NDE 2008 NASIL GEÇTİ ?


2008 yılı , İzmir Orman İşletmesinde oldukça hareketli bir yıl oldu.

Menderes İlçesindeki Küner-Şaşal Orman Yangını, 2008 yılında , İzmir'in , ülkenin ve dünyanın doğal bir zenginliğinin büyük zarar gördüğü bir orman yangını olarak hafızalarımıza kazındı.
Gönüllerimizi biraz da olsa serinleten iyi haber ise , Gaziemir Orman İşletme Şefi Erdal ŞAHAN , ve Gümüldür Orman İşletme Şefi Nedim BOZKURT ve ekiplerinin zamanla yarışarak, yangının siyah izlerini , yeşile dönüştürmek için verdikleri insanüstü çaba oldu.
Yangın geçiren sahadaki toprak işleme , dikim ve doğal yolla gençleştirme çalışmaları büyük mesafeler katetmiş olup önümüzdeki haftalar içinde tamamlanması bekleniyor.
Orman Yolu yapımlarında da 2008 , atılım yılı idi. Geçen yıllarda başlamış olan yolu olmayan havzalara ulaşım sağlama çalışmalarında , 2008 yılında İzmir Orman İşletme Müdürlüğünde 80 km.den fazla orman yolu inşa edildi.
Ormanların rehabilitasyonu , doğal ve yapay gençleştirme ,sıklık bakımı çalışmalarında da başarılı çalışmaların yapıldığı yıl oldu 2008.

Urla'da genişçe bir alanda çitlenbik ağaççıklarına Sakız ağacı aşılandı.

Gaziemir Orman İşletme Şefliğinin Alionbaşı havzasının ulaşım sorunu tamamen , Tekketepe-Soğuksu havzalarının ,Balçova Baraj havzasının ulaşım sorunu ise büyük ölçüde çözüldü .
İşletme Müdürü Hüseyin DİNÇER 'in Ormancılık çalışmalarına verdiği önem ve İşletme Şefliklerine verdiği destek , Şefliklerdeki başarılı çalışmaların en büyük etkenlerinden biriydi.
2008 yılında İzmir Orman İşletme Müdürlüğünde su kaynaklarına uzak olan ormanlık alanlarda inşa edilen yangın göletleri ve havuzları , yangın söndürme çalışmaları açısından yaşamsal önem taşıyan çalışmalar arasındaydı.


Yangın göletleri ve havuzları yapımında , doğasever kişi ve kuruluşların maddi desteklerinin de önemli bir katkısı olduğu görülmekteydi.
İşletme Müdür Yardımcısı Muhammet KARAHAN 'ın Edremit İşletmesine İşletme Müdürü olarak atanması ve Urla Orman İşletme Şefliğinde uzun yıllar mühendis ve İşletme Şefi olarak görev yapmış olan Zafer DERİNCE 'nin İşletme Müdür Yardımcısı olarak göreve gelmesi 2008 yılında İzmir İşletmesinin önemli görev değişikliklerindi.
Orman Mühendisi Remzi BİRCAN 'ın 2007 yılında bir orman yangınında sol bacağında meydana gelen parçalı kırılmaların düzelememesi nedeniyle dördüncü defa ameliyata alınma ihtimali de oldukça yakın görünüyordu.
Armutlu Orman İşletme Şefliğine geldiği günden bu yana , başarılı ormancılık çalışmaları ile yöresine değerli hizmetler veren Özgür TOPRAK , Yüksek Lisans çalışmasını da yaptığı dal olan Orman Zararlıları İle Mücadele Şube Mühendisliğine geçti.
Bu arada , Sevgili Yalçın AKIN 'ın başından geçen bir olayı da burada not etmekte yarar var.
Ansızca'da inşa edilecek orman yolu güzergahındaki ağaçların kesim işini yapacak işçi temininde sıkıntı çekmesi üzerine , devreye giren İzmir İşletme Şefi Ahmet KÖLE 'nin , boşta olan bir kesim işçisi bildiğini ve telefonunu verebileceğini Yalçın Bey'e söylemesi üzerine , Yalçın , kendisine kesim işçisi Hasan AĞIRMAN olarak tanıtılan telefon numarasını arar.Kendisini tanıtır. Ansızca'daki işi anlatıp , bir iki gün içinde işe başlayıp başlayamayacağını sorar.
Telefonun diğer ucundaki kişi:
-Bana ne senin yolundan ulaaan ..! Senin yoluna da başlarım..! İşine de (....)
Diyerek son derece nazik bir ifade ile işi yapmayı reddeder.
Telefonun diğer ucundaki Yalçın AKIN donmuş kalmıştır.Bir kesim işçisinin , yakası açılmadık küfürlü ifadelerle bir İşletme Şefine nasıl olup ta konuşabildiğine akıl sır erdiremez..
Dert yanar , çevresindekilere ,
-Yahu bir işçiye ,"bir iş var yapar mısın ? " dedim..Adam yedi sülaleme rahmet okudu.Bu nasıl iş anlamadım...
Olayın içyüzünü öğrendiğinde bile şaşkınlığını atabilmiş değildi Yalçın..
Aslında , Ahmet KÖLE , Yalçın Bey'e bir muziplik yapmış ve kesim işçisi Hasan AĞIRMAN diyerek Seferihisar İşletme Şefinin telefonunu yazdırmıştır.Tabii hemen ardından , birazdan Yalçın'ın " Bir kesim işi var , yapar mısın ?" diye arayacağını hemen Seferihisar İşletme Şefine bildirmeyi de ihmal etmemiştir.

Diğer önemli olaylarından birisi , Seferihisar'ın sevilen İşletme Şefi Mustafa PERVANLAR 'ın evlenmesi , ama eşinin tayininin uzun zaman alması nedeniyle bazı hafta sonlarında Bolu'ya gidip gelmek durumunda kalması idi.
Sevgili arkadaşımızın annesinin , Mustafa'ya :
"- Oğlum , artık sizden bebek bekliyoruz "
sözüne karşılık , Mustafa'nın :
"-İyi ama anne , senin o dediğin , telefon ile olmuyor "
demesi de yıla damgasını vuran olaylardandı.

1 yorum:

  1. Sitenizi çok beğendik..Devam edin ilgiyle takip ediyoruz..
    OGM

    YanıtlaSil

 
Clicky Web Analytics